De rechter en linker hartkamer

Hart en bloedvaten

De rechter- en linkerhartkamer zijn onafhankelijk en pompen elk een revolutie van bloed uit. Elk is van de andere gescheiden door een membraan (het hartzakje). Het membraan fronst het bloed dat naar voren stroomt en vormt een pomp, die het bloed in één richting en naar achteren duwt, waardoor de bloedsomloop draait.

Het hart functioneert als een gashouder, in die zin dat het gevuld is met gas en gekoeld wordt door het kloppen van het hart. Het heeft ook een systeem met twee vliezen, het pericardium, waardoor tijdens het pompen de vulling van voren naar achteren stroomt. Het membraan fronst het stromende gas en er is een drukverschil over het membraan dat het gas in de gasruimte pompt. De rechter- en linkerhartkamer pompen het bloed van voren naar achteren.

De kransslagaders en hun ondersteunende aders zijn kleppen om het bloed in de juiste en opwaartse richting te laten stromen. Zij dienen ook als pomp om het bloed naar de onderste lagen van het lichaam te stuwen en weg van het hart. Omdat er zo weinig bloed naar de onderste ledematen stroomt, zorgt de zwaartekracht ervoor dat het meeste bloed naar het hart stroomt. Er is echter een snelle terugstroom van het hart naar de voeten, die door de kloppingen van het hart moet worden geregeld. De kleppen gaan open en dicht om dit mogelijk te maken. Tijdens de hartslagen trekken de bloedvaten samen en ontspannen zich om de stroming geregeld te houden.

De rechter- en linkerhartkamer zijn van elkaar gescheiden door één spier, de kransslagader. De rechter- en linkerhartkamer zijn dus NIET gesynchroniseerd. Elke hartkamer kan maar een bepaalde hoeveelheid bloed per keer pompen. Daarom stopt uw hart nooit met bloed pompen. Elke minuut stroomt er vier miljoen liter bloed door de bloedvaten en slagaders in uw lichaam.

Het hart werkt als een pomp om het bloed dat door de vaten en slagaders stroomt normaal te laten circuleren. Aangezien er in de onderste ledematen een tekort aan bloed is, stroomt er snel bloed door de vaten en slagaders. Deze pompactiviteit wordt het cardiovasculair vermogen genoemd. Hoe hoger deze cardiovasculaire output, hoe zuurstofrijker het bloed zal zijn.

Terwijl het hart bloed door het lichaam pompt, is het bezig afvalproducten zoals kooldioxide uit het bloed op te nemen. Een deel van de zuurstof in het bloed zal afvalstoffen door het lichaam leiden, maar de zuurstof zal ook protonen en andere minuscule deeltjes opnemen. Deze deeltjes blijven in het bloed of worden door de wind meegevoerd.

protonen en zwevende deeltjes, zullen zich verzamelen in de afvalproducten en worden verondersteld gezondheidsproblemen te veroorzaken. Sommige studies hebben aangetoond dat als het bloed de PRO-pinda’s oppikt, dit ziekte kan veroorzaken.

Er is een voortdurende discussie gaande over de vraag of je voeding invloed heeft op je gezondheid. Veel deskundigen zeggen dat hoe je eet van invloed kan zijn op je gezondheid. Aan de andere kant zeggen sommigen dat hoeveel je eet ook invloed kan hebben op je gezondheid. Een evenwichtige maaltijd is de sleutel tot een gezond leven. Uitgebalanceerde maaltijden bevatten de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vezels, fruit en groenten.

Je hoeft geen hongerlijder te zijn of te verhongeren om gezond te zijn. Je moet gewoon het juiste soort voedsel eten in de juiste hoeveelheden, genoeg om je gezondheid te behouden.

Lees meer:

Slechte bloedsomloop 

Laaggradige ontstekingen

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.