Welzijnscoach

Een welzijnscoach stelt u in staat u op uw best te voelen en de dingen te doen die u het liefste doet. Een coach luistert naar u en geeft u terug wat u echt wilt in uw leven. Hij helpt u uw dromen waar te maken en te bereiken waar u naar streeft.

wellness coaches zijn bekwame coaches en hebben uitgebreide kennis op dit gebied. Een wellness coach overlegt met u naast professionals en houdt rekening met uw levensstijl, wat u hierna wilt gaan doen, verstandige loopbaankeuzes en advies voor een succesvolle overgang. Een wellness coach zal u ondersteunen tijdens het veranderings- en herstelproces door naar u te luisteren en samen met u te werken aan de veranderingen die u moet doorvoeren.

je leven opnieuw samenstellen:-

Bedenk wat u met uw tijd gaat doen als u helemaal vrij bent. Neem een coach in de arm om je te helpen nadenken over de veranderingen die je moet doorvoeren. Er komt een tijd dat je klaar bent om weer voltijds te gaan werken. Op dat moment zal een coach een nuttig hulpmiddel zijn om je te ondersteunen bij je beslissing om van baan te veranderen en een nieuwe zaak op te starten of een nieuwe zaak als tweede baan te beginnen.

Identificeer de veranderingen die je moet maken:-

Begin met deze drie vragen –

1. Wat is het dat je echt wilt doen?

2. Wat kun je doen om vooruit te komen en je doel te bereiken?

3. Wat zijn de dingen die je kunt doen om je in je doel te steunen?

Maak een korte schets:-

1. Maak een lijst van de voordelen op lange termijn die u zult hebben bij het veranderen van baan en het starten van een nieuw bedrijf.

2. Maak een lijst van mogelijke dagelijkse activiteiten die u zou kunnen doen om uw nieuwe onderneming te starten, en wel onmiddellijk.

3. Noteer wat uw ideale levensstijl is als u van baan verandert en hoe dit uw vrijheid, spaargeld, evenwicht tussen werk en privéleven en geluk zou beïnvloeden.

4. Als u besluit uw nieuwe bedrijf te starten als onderaannemer van een groter bedrijf, geef dan aan hoe uw bedrijf zal samenwerken met uw nieuwe werkgever.

5. Benadruk de voordelen van uw gloednieuwe zaak en hoe u de zaak van de grond kunt krijgen.

6. Indien u besluit van thuis uit te werken, stel dan een gebruikers-ID in op uw nieuwe bedrijfssite, zodat u te allen tijde bereikbaar bent.

7. Let op je reis tot nu toe, zoveel verschillende richtingen die je hebt genomen. Elk nieuw pad biedt een andere uitdaging.

Word intiem met je ideale werk:-

1. Onderzoek alle beschikbare alternatieven in uw huidige werk. Wat wilt u echt doen?

2. Als je besluit om een nieuwe carrière te beginnen, doe het dan met volle kracht. Stel jezelf een aantal doelen en wees vooral realistisch.

3. Ken uw financiële positie. Als u niet bereid bent uw huidige baan binnenkort op te zeggen, bewaar dan al uw verdiende rekeningen in liquide vorm (effecten – beleggingen of goederen) en zet het geld op een gloednieuwe rekening bij een nieuwe werkgever.

4. Analyseer uw huidige levensstijl. Hoeveel geld geeft u dagelijks uit? Wat zijn de alledaagse uitgaven die aan uw budget knagen? Wat is uw grootste risico?

5. De kosten van levensonderhoud stijgen. Ergens wonen waar je echt van houdt wordt een grote financiële verplichting.

6. Bepaal wat uw prioriteiten zijn. Vraag uzelf af: is dit het leven waar u van droomde? Is dit waar u uw laatste dagen zou willen doorbrengen?

Het leven is te kort om ongelukkig te zijn met uw huidige positie. Het vinden van een nieuwe baan is een belangrijke stap om de financiële zekerheid te krijgen die u verdient. Dus, wacht niet, profiteer van een unieke kans om als mens vervuld te zijn.

Lees meer

Burn out

 

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.