Geneeskunde

Natuurgeneeskundig therapeut

De term orthomoleculair betekent betrekking hebbend op het gebruik van moleculen op een orthomoleculaire manier. Obesitas staat bekend als orthomoleculair en de medische problemen houden meestal verband met de extra calorieën die bij de lichaamsfuncties worden verbruikt. Om de extra calorieën te bestrijden, wordt vaak een voedingssupplement aanbevolen. Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het opbouwen en behouden van gezondheid en een gezonde levensstijl. Het streven is een gezonde levensstijl te bevorderen, zodat een persoon het optreden van ziekten kan voorkomen.

Orthomoleculaire geneeskunde heeft in het algemeen betrekking op het gebruik van voedingssupplementen om voedingstekorten en het ontstaan van ziekten tegen te gaan. Gezonde voeding is van essentieel belang omdat het het lichaam voorziet van de nodige voedingsstoffen. Voedingsstoffen komen vrij wanneer het menselijk lichaam verschillende activiteiten ondergaat. Als niet aan de behoeften aan voedingsstoffen wordt voldaan, is er een tekort aan de genoemde voedingsstof. Een van de manieren om het tekort aan voedingsstoffen aan te vullen is door middel van voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn ook bekend als therapeutische mineralen. In het algemeen zijn therapeutische mineralen afkomstig uit natuurlijke bronnen die ons lichaam verkrijgt.

Ons menselijk lichaam heeft het vermogen tot Zelfgenezing. Maar als er een grote onbalans is in ons lichaam, belemmert dat het gebruik van Zelfgenezing. Wat een orthomoleculair geneeskundige doet, is het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam ondersteunen door alternatieve diensten aan te bieden. Hoe heeft het lichaam baat bij een orthomoleculaire behandeling? Laten we het daar eens over hebben:

* Blessure of ziekte – Het maakt niet uit welke kwetsuur of ziekte het lichaam heeft opgeëist; het kan worden genezen door een orthomoleculaire behandeling. * Preventief – Er is een deskundige die advies kan geven over de manieren om diegenen te vermijden die vatbaar zijn voor ziekten en blessures. Zij kunnen u helpen soepeler te worden en sneller te reageren op de pijn. Dit kan voorkomen dat u de kwelling van tendinitis of de aanval van artritis krijgt.* Primair – Het lichaam kan profiteren van de normale werking van de orthomoleculaire geneeskunde door de opname van de overtollige energie en het vrijgeven ervan als genezende energie.* Intern – Het lichaam kan expertise opdoen van de orthomoleculaire geneeskunde beoefenaar door het inzicht en de analyse van de functie en de mijlpalen van weefsels.

We kunnen het erover eens zijn dat de genezende werking zeer breed is. Het kan inwerken op de aspecten van het fysieke, psychosomatische, spirituele en psychologische. De beoefening van orthomoleculaire geneeskunde kan helpen bij het ontwikkelen van het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. De genezende energie kan worden gekanaliseerd via de stofwisseling en kan worden verhoogd met het gedrag en het toezicht van de beoefenaar. Het doel is een goed evenwicht in het lichaam te bewaren door het ontstaan van weefsels aan te moedigen die voor dit doel gespecialiseerd zijn. Het lichaam zal cellen ontwikkelen die geoptimaliseerd zijn om met de extracellulaire vloeistoffen te werken. Dit vergemakkelijkt op zijn beurt de nieuwe genezende acties.

Wanneer er een noodsituatie is, is de eerste plaats waar de genezende actie plaats zal vinden, de verbinding met het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel geeft boodschappen door aan het lichaam die de behoefte aan hulp van het lichaam in gang zetten. In dit geval zijn de tonussen het centrale station, dat de weefsels uit het hele lichaam oproept om de eerste hulp te verlenen voor de verwonding of kwaal.

Wat verwacht je van een arts voor Orthomoleculaire geneeskunde?

Je kunt verwachten en krijgen:

– Ontgifting van het lichaam (voor het verwijderen van de gevaarlijke metabolische afvalstoffen)- Laat de zachte weefsels functioneren- Verjonging van het metabolisme (verhogen en onderhouden van het metabolisme)- Bouw kracht- Vergroot uithoudingsvermogen

Er is een groot verschil tussen deze 2 beroepen. De taak van een orthomoleculair geneeskundige is om het lichaam te helpen de flexibiliteit te hebben om te vechten voor het leven. Als de weefsels niet in staat zijn samen te werken, is het lichaam niet in staat zijn taak om te overleven uit te voeren.

Lees meer:

Natuurgeneeskundig therapeut 

Holistische coach

Therapeutische massage

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.