Hoe kom je van een burn-out af?

Burn out behandeling Amsterdam

Wanneer je je uitgeput begint te voelen en je geest op hol slaat, is dat soms een teken dat hij een pauze nodig heeft. Soms ben je niet in staat of niet in staat om te stoppen met het regelen van dingen. Misschien heb je het gevoel dat je extra lessen volgt om een nieuwe vaardigheid te leren, of help je een vriend of familielid, of doe je gewoon dingen die je leuk vindt om te doen. Wanneer je het gevoel begint te krijgen dat je lichaam en geest niet kunnen herstellen van stress, kun je een burn-out ontwikkelen.

Burnout treedt op wanneer je je overweldigd voelt, overwerkt, uitgeput en op het punt waar geen weg meer terug is. Wanneer je het gevoel hebt dat je lichaam en geest niet in staat zijn om te herstellen van de stress en het je hele leven overneemt, dan ervaar je een burnout. De meeste mensen krijgen een burn-out behandeling op volwassen leeftijd, tussen hun vijfentwintigste en vijfenvijftigste ongeveer. De naam burnout wordt gebruikt voor de uitputting, de gewone vermoeidheid en de verhoogde mate van vermoeidheid en soms kan de burnout een fysieke brandwond veroorzaken over bepaalde delen van het lichaam.

Persoonlijke positieve punten:

– Persoonlijk gebruik ik deze om me beter in mijn vel te voelen, gewicht te verliezen door lichamelijk actief en gezond te blijven, de lichaamsvorm te krijgen die ik al jaren wil, meer spiermassa te krijgen, me verkend en psychologisch nutteloos te voelen. Mijn routines zijn eenvoudig en houden geen marteling in (ik hou ervan om dingen nieuw en anders te doen).

MULTIPUTATIEVE positieven:

– Het maakt mijn dag goed te weten dat ik de dag kan afsluiten met dingen die de moeite waard zijn, projecten die de moeite waard zijn, alle afdelingen, taken en opdrachten staan op mijn to-do lijst en ik geniet ervan productief te zijn en dit aan mijn baas en mezelf te bieden door me op alles te concentreren en alles op tijd af te ronden. Een prestatie die door iedereen wordt gewaardeerd.

ZELFACTIVITEITEN negatieven:

– Orde, tijd en plaats hebben voor alle fysieke activiteiten die ik uitvoer zoals sporten, dagen in het park samen met de natuur en cultuur. Als ik met de hond ga wandelen, bedenk ik me hoeveel ik later nog moet doen.

– Bovenaan mijn lijst staat het koken van gezonde maaltijden en het behouden van mijn optimale voedingspatroon. Ik ben steeds meer overtuigd van de redenen achter mijn daden.

– Hoewel ik het altijd erg druk heb, kies ik ervoor om de dingen die afleiden zoals computerspelletjes, te veel uren werken, te veel op het net surfen (daar was geen plan voor!) te elimineren. Ik heb een veel betere houding ten opzichte van de uitdagingen die het leven kan bieden, ben geduldiger en meer gefocust en kan beslissingen nemen over mijn toekomst.

– Ik geniet echt van lichaamsbeweging. Mijn trainingsprogramma is geĆ«volueerd en het is elke week gepland. Ik ga elke dag naar de sportschool.

– Ook al verdien ik een bepaald bedrag, ik doe een bewuste poging om het geld goed te gebruiken. Ik betaal voor mijn tijd en energie, niet voor mijn gadgets.

– Als ik thuis ben en niet thuis, leg ik me toe op alle taken die ik wil doen.

Op welke tekenen kun je letten om te weten dat je in een burn-out zit?

Lees meer

Yoga 1 retreat day

stiltedag mindfulness

This entry was posted in Main. Bookmark the permalink.