Hoe te plannen voor huishoudelijke hulp

Thuiszorg Alkmaar

De meeste huishoudelijke hulp wordt gegeven om ouderen te helpen zelfstandig te blijven wonen op de plaats waar zij al vele jaren wonen, dus is het belangrijk een plan te hebben. Een van de belangrijkste vragen die rijzen is: “Waarom moet ik een plan maken voor huishoudelijke hulp?” Dat is de juiste vraag. Naar onze mening moet men zelfs voor de dagelijkse routine plannen om ouderen te helpen zich aan deze verantwoordelijkheid aan te passen en hen ermee vertrouwd te maken.

De eerste stap die moet worden overwogen is: “Wat is het voordeel dat mijn ouder(s) zal (zullen) hebben bij het ontvangen van de zorg?” Een verantwoordelijke persoon zal nagaan of dit het geval is. Vaak zal de behoefte aan hulp op een bepaald gebied ontstaan door een bepaalde ziekte, zodat een deel van de oplossing kan bestaan uit het gebruik van aanvullende diensten. Iemand moet misschien naar het toilet of een bad nemen als onderdeel van een routine die meerdere malen per dag moet worden uitgevoerd. Zonder het te beseffen houden de meesten van ons hun figuur niet zo goed als we zouden moeten, wat betekent dat ons lichaam niet regelmatig genoeg gehydrateerd wordt en we uiteindelijk aan uitdroging lijden.

Als uw ouders een deel van hun dagelijkse uitgaven willen compenseren door thuiszorg te ontvangen, kan dit hen aanzienlijke kosten besparen door die geldstroom naar hun persoonlijke middelen om te buigen. Dit kan de behoefte aan hulp verminderen of voorkomen door de levering van de zorg die zij nodig hebben te beheren. U moet er altijd van uitgaan dat uw dierbare zelf baat zal hebben bij de dienst en misschien kunnen uw kinderen u in dit verband advies geven.

Een andere veel voorkomende reden om een beroep te doen op deze dienst is het feit dat u door uw ouderlijk leven helemaal alleen aan het werk moet, wat op zich al moeilijk kan zijn. Voeg daar de verkeerde verantwoordelijkheden en spanningen aan toe en dit kan extra stress op uw eigen lichaam veroorzaken. Dit is waar thuiszorg u kan helpen om kalm te blijven en uw gevoel van persoonlijke controle en welzijn te behouden. Moedig uw kinderen aan om tijd met u door te brengen, het is misschien het beste geschenk dat u kunt geven.

Een laatste reden om een beroep te doen op de dienst is de lichamelijke gezondheid van uw ouder. Veel oudere mensen hebben op een bepaald moment in hun leven een hele reeks gezondheidsproblemen en die veranderen helaas allemaal in de loop van de tijd. Als uw ouders al zo lang geen medisch advies hebben gehad dat alleen op hun leeftijd is gebaseerd, kan het een echte schok voor uw systeem zijn om te horen te krijgen dat zij, of u, toch een of andere gezondheidsprobleem hebben.

Als je ouders niet tevreden zijn met de zorg die ze bij jou thuis krijgen, dan moet je beginnen het vuur aan de schenen te leggen met een beetje diplomatie. Denk als een Ted ell carnavalsbord admiraal, met jezelf als de directeur-generaal van een afdeling van “ring hun Olympische Spelen.” Dit is een beetje een spelletje, waarbij je een uitdaging organiseert zodat je geliefde ouder het gevoel krijgt dat het de beurt was aan “Mr.otor impairment.” Je hoeft natuurlijk niet te liegen, maar leg op z’n minst je oor te luisteren en ga na wat hen in hemelsnaam dwars zit.

Persoonlijk hoef je niets te doen of te willen doen om je ouders het licht van je wijsheid te laten zien; je kunt hen gewoon aanmoedigen om het “gewoon” voor hen te doen.

Als de ontwikkelingen eenmaal in een snel tempo gaan, kom dan vaak terug. Zorg ervoor dat ze niet geroosterd worden door het weer.

De beslissing wat te doen, vooral in een inrichting voor geestelijke gezondheidszorg, kan een echte zorg zijn. De bronnen van informatie over de achtergrond van het leven van een bejaarde, vooral als hij al vele jaren helemaal alleen in zijn huis woont, zijn erg belangrijk. Er is veel integratie, veel burgertanden en zelfs een paar vorstenharen.

Een paar belangrijke weetjes en tips om je ouders te helpen de trap te nemen, kunnen heel geruststellend zijn, op voorwaarde dat de trap eenvoudig is en de doorgang duidelijk lijkt. Een andere manier om hun comfort te verzekeren is ervoor te zorgen dat ze voldoende kranten en leesvoer hebben. Als ze een personal computer hebben, haal dan wat tijdschriften en vermijd de kranten, natuurlijk, maar beperk het lezen niet. Kijk ook naar hun agenda.

Wees bereid om soms ook de boksbal te zijn. “Hoe gaat het met de kinderen?” is de makkelijkste en meest voorkomende zin. Wees eerlijk, wees welsprekend, leg ze het hele verhaal uit waarom ze bij elkaar moeten blijven. 69% van de mensen boven de 75 is gelukkig, en leeft langer tot 60 met een betere gezondheid, hoewel dit het spul is van romantiek en sprookjes; hoewel literatuur en theater ook heel goed is.

Als je ouders alleen wonen, doen ze misschien zelfs de allereenvoudigste taken voor zichzelf, zoals een paar taken op dagelijkse basis. Koken is een bijna zekerheid, evenals schoonmaken. Een zinnig persoon zou het meest vermoeiende deel van als hulp kunnen zijn. Hoewel je er niet voor altijd kunt blijven wonen, is het fijn om te zien dat je geliefde dingen voor zichzelf begint te doen en zich schaars voor hen maakt.

Lees meer

Ambulant

Begleider

 

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.