Hoe word je een hoog sensitief persoon

 

Hoog sensitieve personenWij denken veel aan sociale situaties. Wij richten meer van onze aandacht op mensen, plaatsen en gebeurtenissen. We zijn meer ontspannen in sociale situaties en we reageren sterker op individuen en groepen. Wij vermijden mensen en dingen die stresserend zijn en wij winnen meer door onze aandacht te richten op dingen die anders, nieuw, uitdagend zijn. De lijst van criteria is eindeloos. HSP’s hebben verschillende mengvormen en verschillen, afhankelijk van hun ervaring en capaciteiten, in spreekstijlen, woordenschat en algemene prestaties.

HSP’s hebben een breed repertoire aan kennis en vaardigheden die kunnen worden onderverdeeld in vier domeinen: sociale vaardigheden, NLP, communicatie, fobie├źn, kudde mentaliteit (ik ben altijd in de menigte). Relevante factoren die van invloed zijn op deze vaardigheden zijn de omgeving van tijd en ruimte, alsook hun managementcapaciteiten, taakprestatie en motivatie. Deze interne factoren vormen een combinatie van persoonlijke en sociale vaardigheden die de persoonlijkheid helpen verrijken en succes kunnen brengen voor elk soort persoon. Hoogsensitiviteit is een bijbels concept van gevoeligheid en openheid voor de schoonheid van het universum en voor de strijd van het leven. Voor HSP, geeft het erkennen van de aard van het leven, ook een andere focus aan het leven. Dat betekent niet dat HSP’s niet aan het Syndroom gebonden of totaal verstoken van menselijke interacties kunnen zijn. Het betekent gewoon dat ze die natuur erkennen en het contact met de natuur blijven onderhouden.

HSP’s geloven in en beoefenen persoonlijke verandering, in het weggaan van stressvolle situaties en het jammeren over slechte meningen, terwijl ze tegelijkertijd op zoek gaan naar nieuwe manieren om om te gaan met minder emotioneel belastende situaties die zich aandienen. Dit betekent het identificeren van stressbeheersingsfactoren en het ontwikkelen van vaardigheden om deze te controleren en te beheersen, naarmate ze opkomen. Hooggevoeligheid betekent dat je de context en de omgeving waarin je werkt verandert en dat je je referentiekader over het leven verandert. Hooggevoeligheid is een sociaal concept uit de twintigste eeuw en een controle- en communicatieproces, ontwikkeld door Susanne Pew en Paul Ekman, om te beschrijven hoe gevoelige mensen hun omgeving kunnen begrijpen en ervan kunnen leren. Zij zijn ge├»nteresseerd in veranderingen in taal, communicatie en hoe die wordt gebruikt, alsmede in de effecten van taal op het sociaal-culturele systeem. Zij leggen uit hoe sensitiviteit kan worden getraind, in het verwerven van nieuwe vaardigheden, in het omgaan met nieuw en verschillend gecommuniceerd gedrag, alsmede in het meten van voorkeuren en de factoren die een rol spelen bij het teweegbrengen van deze voorkeuren.

De Centered Individuals Training en Coaching is een proces dat je zelf aanleert, maar dat vereist is als voorwaarde voor een grotere HSP training. Door dit te doen zal je vaardigheden beginnen ontwikkelen om beter om te gaan met de verschillende stressoren die je pad zullen kruisen in je sociale omgeving.

Als je voelt dat je een hoogsensitief persoon bent in je leven, als je het eens bent met de psychometrische profielen van hoogsensitiviteit die hierboven beschreven staan, of als je het eens bent met enkele van de verklaringen van de eigenschappen van HSP die ik en een kleiner aantal HSP’s begrijpen, dan zijn er de juiste manieren om een hoogsensitief persoon te worden. Je kind, je familie of je bedrijf kunnen je inspanningen om HSP te worden afwijzen. Een gezond kind en een ondersteunende familie zijn de twee meest afhankelijke factoren om het proces te starten om iemands weg te cultiveren om zijn/haar gevoeligheid te ontwikkelen.

Leer de aanpassingscurve te begrijpen, uit te drukken en te beheren. Voor een totaal behoud van gevoeligheid in een 5-jarig leven, worden diploma’s van culminatie klassen aanbevolen. Haal dat diploma pronto en ga door.

HSP’s kunnen betrokken zijn bij sommige van de volgende leedverschijnselen. U hoe zeer gevoelig voor de aanwezigheid van deze condities en zou de tijd moeten nemen om te leren uw verschillende sensitieve vermogens aan te wenden en tevreden te stellen.

Depressie

– Angst

– Rusteloosheid

– Slaapstoornissen

– beheerst door obsessieve/compulsieve gedachten

– Eet voedsel dat je boos of depressief maakt en riskeer gezondheidsaandoeningen zoals depressieve buien.

– Let goed op uw lichaam en geest om stress te verminderen en om gevoelig te zijn in uw dagelijkse bezigheden.

Lees meer:

Burn out Venlo

Coach Roermond

Hypnotherapie Venlo

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.