Hoe zich te ontdoen van voedsel ontwikkeling

voedsel

Men ziet dus dat voedsel belangrijk is voor onze gezondheid, maar het voedsel dat wij eten is niet altijd veilig. Voedsel dat we eten moet veilig zijn om te eten en mag niet giftig voor ons zijn. En dit is waar wetenschappers op het gebied van voedselontwikkeling om de hoek komen kijken. Zij zorgen ervoor dat wat wij eten en drinken veilig is.

Hoewel wordt aanbevolen om meer te eten, eten we niet altijd genoeg. Als je door de kruidenierswinkel loopt, zie je een groot aantal voedingsmiddelen met veel suiker, vetten, zout en afkooksels. Hoewel deze misschien aantrekkelijk voor ons zijn, zijn ze slecht voor onze gezondheid. Ze bevatten geen voedingsstoffen, ze zijn niet goed gekookt en verwerkt en de meeste hebben een vrij hoog energieniveau.

Het hoofddoel van het onderzoek op het gebied van de voedselontwikkeling is voedsel en voedselprodukten te ontwikkelen die veilig, voedzaam, lekker en gemakkelijk te bereiden zijn, kortom voedsel en voedselprodukten die bij de consument in de smaak zullen vallen.

Daarom is het een veel voorkomende misvatting dat ‘s werelds beste voedingsdeskundigen en diëtisten alleen maar aanraden om voedingsmiddelen te eten die geen zachtere dierlijke producten bevatten. Dit is echter niet helemaal waar. Mager en huidloos vlees is ook rijk aan eiwitten en bevat aminozuren. Vis en zeevruchten zijn ook rijk aan eiwitten en kunnen in de vorm van sushi worden geconsumeerd. Hoewel het dus beter is rood vlees te vermijden, is het toch noodzakelijk vlees zoals rund-, varkens- en lamsvlees te consumeren als u gezond wilt zijn. Het probleem hierbij is dat deze vleessoorten een hoog cholesterolgehalte hebben en dat verse producten niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar zijn. In dit geval kunt u naar uw plaatselijke biologische groentemarkt gaan om in uw behoeften te voorzien.

Misschien bent u er zich ook niet van bewust dat veel vlees zoals biefstukken en lamsgewrichten ook kunnen worden geconsumeerd. Deze zijn relatief laag in vet en grof voor jerky en zijn uitstekend voor het toevoegen van eiwitten en voedingsstoffen aan uw dieet. Het kiezen van deze vleessoorten boven rundvlees kan helpen bij uw gezondheid omdat ze weinig vet en verzadigde vetten bevatten en rijk zijn aan eiwitten en vitamine B12. Kippenvlees heeft een iets hoger vet- en caloriegehalte dan andere vleessoorten.

Een van de minst bekende voordelen van kippenvlees is echter de effectiviteit ervan bij het verlagen van uw cholesterolgehalte. Net als bij ander vlees worden er geen “humane” doses hormonen of antibiotica toegediend aan de kippen. Wel krijgen ze allemaal biologisch voer en hebben ze toegang tot de buitenlucht. Dit alleen al is een enorm pluspunt voor de voedings- en gezondheidsaspecten van kippenvlees.

Net als alle andere vleessoorten bevat gevogelte veel vet, dat isiva

Het probleem met vlees zoals kip is dat we overdrijven met zowel de kwantiteit als de kwaliteit.

1. Ondergekookte of rauwe kip – Veel mensen braden hun kip tot op zekere hoogte, maar er is een aanzienlijk aantal gezondheidsproblemen die je kunt krijgen van het eten van ondergekookte kip. Zo kun je bijvoorbeeld Salmonella voedselvergiftiging oplopen, wat zeer schadelijk is voor de darmen. Dit kan een darminfectie veroorzaken die meestal ongeveer een week duurt.

De kip moet minstens 2 centimeter diep in de oven begraven worden.

2. Ongewassen kip – Ongetwijfeld wast iedereen zijn handen voordat hij kip eet. Maar hoe kom je dan van het vuil af, dat de belangrijkste oorzaak is van voedselvergiftiging?

Nou, de grote boosdoener hier is, natuurlijk, salmonella. Deze bacterie kan in lage concentraties gevonden worden in kippenvlees, gevogelte en eieren. Zelfs als hij gekookt is, is hij er nog. De beste manier om salmonella te voorkomen is om je kip eerst goed gaar te koken. Je hebt de tekenen dat je kip gaar wordt misschien al gezien als je de sappen op de bodem van het eierdoosje ziet liggen. Maar het probleem is dat het kookproces de neiging heeft om de salmonella en andere ziektekiemen te doden, en het kippenvlees zal nog steeds de giftige stof bevatten.

Hoe weet je of je kippenvlees besmet is?

Simpel! Koop geen kippenvlees of kipnuggets als ze bedekt zijn met zand en er lichtgele vlekken op zitten. Dit is een teken dat de kip ongezond kan zijn, ook al levert het geen gezondheidsrisico’s op.

Vlees met het gif nog intact

Koop geen vlees als het al lang gekookt en bewaard is. Het vlees moet ten minste een uur voor het eten worden ingevroren.

Goed nieuws.

Als het vlees al ingesneden is, of u ziet de sappen uit het vlees lopen en u hebt het onlangs gegeten, dan is het waarschijnlijk vers. Als u het vlees echter op het aanrecht ziet zitten en geen tekenen ziet dat het minder wordt, is het waarschijnlijk niet zo vers als het zou moeten zijn en betekent dit waarschijnlijk dat er iets mis is gegaan!

Ondergekookte of rauwe kip – het kan in marinade zijn gehuld of met kruiden of specerijen zijn gemarineerd. Het vlees moet ten minste 36 uur of langer zijn gekookt.

Gevaarlijk.

Koop geen vlees dat je niet dichtschroeit!

Lees meer:

Voedingsadvies 

Voedingscoach 

Geen energie 

Orthomoleculaire therapie 

Microbioom

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.