Voordelen van coaching

Loopbaancoach Utrecht

Coaching wordt in toenemende mate erkend als zowel een kunst als een wetenschap, omdat we proberen veel mensen op veel gebieden te helpen. Hier zijn een paar waardevolle voordelen van coaching.

– Coaching zorgt ervoor dat u en uw collega’s/werknemers/teamleden zich erkend voelen en na verloop van tijd als waardevol worden gezien. Respect van anderen is een grote beloning. Een positieve werkomgeving leidt tot positieve prestaties en betrokkenheid van werknemers, en resulteert in nieuwe kansen om nog beter te worden.

– Coaching zorgt ervoor dat teams of individuen op een positieve manier opereren, concurrerend zijn en gedreven een positieve groeikracht zijn.

– Coaching maakt mensen volledig geëngageerd in het werk, werkend met hun hart en met passie.

– Coaching is kosteneffectief; in elke onderneming zijn de mensen die voor ons werken, de klanten, onze grootste uitgaven. Coaching helpt mensen doelstellingen te ontwikkelen om te overleven, stelt hen in staat het grote geheel te zien en de totale waarde van hun bijdragen aan de onderneming.

– Coaching biedt de nodige steun. Een loopbaancoach is een sterke steun, een vriend, een gids, een vertrouwenspersoon, soms wel, soms niet.

– Soms fungeert een coach als klankbord en een grote onvoorwaardelijke steun, zelfs een enabler. Beide verantwoordelijkheden.

– Coaching daagt ons uit tot ons persoonlijke beste, tot onze individualiteit.

– Coaching helpt iemand om met behulp van de juiste vragen en de juiste patronen tot de juiste binnenkant van zichzelf te komen.

– Coaching helpt hen ook hun fysiologie op orde te krijgen, zich bewust te worden van stresssignalen en andere dingen die ons kunnen helpen ons te beheersen.

– Coaching helpt mensen een goede gewoonte te ontwikkelen om zich te concentreren op wat voor hen van belang is en vast te stellen wat echt telt (resultaten, het hier en nu, maar ook op het hier en nu, op korte termijn).

– Coaching kan helpen om denkpatronen te verduidelijken.

– Coaching kan mensen helpen hun communicatievaardigheden te verbeteren. In feite zien we dat zowat elk communicatieonderwerp een zekere mate van communicatievaardigheden met zich meebrengt.

– Coaching kan mensen helpen om te gaan met burn-out.

– Coaching kan iemand helpen zijn gedachten te ordenen en mogelijke conclusies te trekken.

– Coaching kan helpen met perspectief. (Niet in het algemeen, maar op de specifieke gebieden waarop zij zich opnieuw zouden willen concentreren, of op specifieke perspectiefkwesties, of op manieren die tot andere perspectieven leiden).

– Coaching kan helpen bij zelfbewustzijn. (Als je zulke mensen kent, moet je eens goed kijken of ze niet meer tijd in hun hoofd doorbrengen dan in hun lichaam).

– Coaching kan mensen helpen patronen en cycli in hun leven te herkennen.

– Coaching kan mensen helpen hun eigen persoonlijke stijl, in hun manier van in de wereld staan, te verkennen en te ontwikkelen. (Een snelle online zoektocht naar “welzijnsstijlen” zal een idee geven van de verschillende stijlen die mensen gebruiken).

Coachen is erg leuk. De mentaliteit om open te staan voor verandering en de energie te hebben om sommige van deze principes toe te passen, zal je veel voordeel opleveren in het leven.

Lees meer:

Spirituele coach

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.