Wat is een Life Coach?

comminucatieproblemen

Wat zijn Communicatieproblemen?

Life coaches zijn geen psychotherapeuten; wel kunnen zij putten uit het Diagnostic and Statistical Manual (DSM IV) als de professionele organisatie waaraan zij hun naam ontlenen. Volgens de DSM is een life coach “Een persoon die er plezier in schept mensen te ontmoeten en hen te helpen moeilijkheden te boven te komen.”

De essentie van de DSM-definitie is dat een levenscoach een “Recluse is die niet alleen in staat is zijn cliënten te helpen, maar ook een goede leraar is”. Dit komt omdat een life coach niet zijn toevlucht neemt tot het vertellen aan een cliënt dat hij of zij niet voor die bepaalde soort problemen is. Een levenscoach moedigt zijn cliënten aan om over hun problemen heen te stappen en zich in plaats daarvan te richten op oplossingen.

Nu we de rol van een life coach begrijpen, laten we eens kijken hoe een life coach zijn of haar cliënt kan helpen. Als levenscoach zou je je cliënten willen helpen de gevoelens van angst en nervositeit te ontkoken die hen tegenhouden om hun volledige potentieel te bereiken. Hoe? Als je gepassioneerd bent om anderen te helpen hun doelen te bereiken, zijn hier enkele manieren waarop je zou kunnen helpen:

1. Onderzoek uzelf en kijk of u de kwaliteiten bezit die nodig zijn om een levenscoach te zijn.

2. Bepaal of je in staat bent om je op een effectieve manier in te zetten.

door actief te luisteren naar uw klanten

meer luisteren dan praten

aandacht voor de behoeften en wensen van uw cliënten

het loslaten van je eigen behoeften en wensen

het initiëren en afhandelen van taken die voor u belangrijk zijn

meer aandacht voor uw klanten

vragen te stellen en meer informatie te ontvangen

bij te dragen tot de verbetering van uw cliënten

Levenscoach worden is een snel groeiend beroep. Het is aan te raden om je zo vroeg mogelijk in te schrijven voor een coachingscursus. Als je het gevoel hebt dat het iets is wat je leuk vindt, kan levenscoach worden een zeer bevredigend en veelbelovend carrièrepad zijn! Het is een steeds groeiende trend in vele andere beroepen om betrokken te raken bij coaching of opleidingsorganisaties en om de vaardigheden en instrumenten te verwerven die nodig zijn om succesvol aan coaching te doen.

Volgens het U.S. Bureau of Labor Statistics kunnen coaches rekenen op een salaris van $25.000 tot $100.000 per jaar. Met hogere salarissen komt meer stress en druk op de coach. Het is een feit dat meer dan de helft van de coaches bij wie coaches zich op hun gemak voelen, 56 jaar en ouder zijn. coaching vergt veel van alle leden van de coachingsgemeenschap. Het is nog meer een persoonlijke uitdaging en draait om het ontwikkelen van een relatie die gebaseerd is op vertrouwen. Het vereist discipline en opoffering. Het is ook een zeer concurrerend veld. Het kan bepalende stress zijn voor personen die zeer gedreven zijn en zeer betrokken bij hun cliënten.

Als u een coach bent en op zoek bent naar een vakgebied, vraag uzelf dan eens af of u echt geknipt bent voor deze uitdagende rol. Het is een gebied van grote persoonlijke voldoening en uitdaging. U zult op de proef worden gesteld en u zult hard moeten werken. Het kan zeer veeleisend zijn. Natuurlijk is dit iets wat alleen mensen met een passie ervoor moeten proberen. Als je je verveelt of EURO wordt, onthoud dan altijd dat het geen veeleisende carrière is.

Dus als je denkt dat je hebt wat nodig is om een levenscoach te zijn, raden we je aan om meer onderzoek te doen naar het beroep in zijn geheel. U kunt dit doen door websites te bezoeken die dit beroep in meer detail behandelen.

Als u besluit dat dit het juiste beroep voor u is, wilt u misschien betrokken raken bij de organisatie van uw plaatselijke afdeling. Degenen die betrokken zijn bij het werven van geld voor goede doelen, die advertenties plaatsen in kranten om evenementen te promoten, en degenen die werken met schoolsystemen hebben uw steun nodig. Naast uw geldelijke steun kunnen er in uw gemeenschap en in uw stad, staat of natie vele goede doelen worden nagestreefd.

Je deskundigheid en kennis delen met anderen lijkt altijd een lonende ervaring, en ook een die een zinvolle bijdrage kan leveren aan de wereld waarin we leven. We zouden allemaal veel gelukkiger zijn als we gewoon zo’n ondersteunend systeem konden ervaren voor de wereld waarin we leven.

Lees meer:

Gezinstherapie Eindhoven

Relatietherapie Valkenswaard

This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.