Zonnebrillen Zonnebrillen

Zonnebrillen Apeldoorn

Toen ze voor het eerst werden geproduceerd, waren ze duurder dan de moderne modellen. Het was gebruikelijk dat iemand enkele duizenden dollars uitgaf.

Verschijning

Vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s moeten kinderen minstens 14 jaar oud zijn voordat zij een zonnebril op recept kunnen krijgen.[2] Bovendien zijn niet alle zonnebrillen online verkrijgbaar, en als dat wel het geval is, kan het om duur speelgoed gaan. Volgens de wet moeten de meeste zonnebrillen tijdens het rijden worden gedragen.[citation needed]

De meeste zonnebrillen zijn verkrijgbaar als aparte of combinatieglazen, als brilglazen en als enkelvoudige glazen. Enkelvoudige brillen worden het meest gebruikt, maar hoewel sommige mensen zich daar prettig bij voelen, vinden anderen dat het dragen van een enkelvoudige bril de hoek waaronder ze naar objecten op de weg kijken verwart. Een bril met oogcorrectie is zo ontworpen dat hij opgaat in het gezichtsvermogen van de drager. Bovendien moet de bril in een comfortabele hoek worden gedragen; hij vernauwt en geeft een behoorlijk aantal tinten. Hoewel ze qua vorm en structuur sterk uiteenlopen, hebben ze een zwart montuur en zijn ze gedetailleerd met patronen van wit plastic.

Er zijn ook gespecialiseerde stijlen. Gepolijste metalen monturen verbergen krassen of scheuren, waardoor ze duurzamer zijn. Antireflecterende polycarbonaat lenzen zorgen voor een beter zicht ‘s nachts. Sommige zonnebrillen worden met lenzen bedekt, die “Micro-coated” worden genoemd – dit laat de zonnebril toe op te gaan in de omgeving en biedt extra bescherming tegen de zon. Deze wegwerp verkleedstijl kan over het algemeen op eBay worden gevonden voor $50-100.

Stijlen [ bewerken ]

Racer’s zonnebril (JS-939) oorspronkelijk verkocht in het Verenigd Koninkrijk, met andere donkere dual-vision zonnebrillen gemaakt door W.R. Wilson. [3] Mini RZH jql (zonnebrillen op sterkte) waarin RZH (Radiant Zone Harmonic Filter) is verwerkt, zijn verkrijgbaar bij Reebok in de Verenigde Staten.

Een tegenhanger, een serie heldere, stijlvolle zonnebrillen, werd door hetzelfde bedrijf gemaakt, maar ze waren niet ontworpen voor dagelijks gebruik, en ze waren alleen bestemd voor Kaukasische klanten. Deze zonnebrilglazen werden op een helm gemonteerd, om de rijder te beschermen tegen de schittering van het zonlicht. De zonnebrillen die nu worden gemaakt zijn over het algemeen zwart en van nylon, terwijl ze vroeger van plastic waren. Een gevechtsbril heeft geen lenzen en een zwart montuur. De “verboden” stijl is populair voor avontuurlijke tochten door de jungle. In de herfst van 2008 werd een derde variant opnieuw uitgebracht.

Historisch gezien, is de moderne “event” zonnebril ontstaan in Detroit. De oorspronkelijke stijl werd beschreven als “een smoking van tinten samengesteld uit verschillende tinten groen (meestal – maar niet uitsluitend – donkergroen) maar ook enkele medium tot donkere olijf tinten, groen, olijf, en zelfs rood.”[4]

Zonnebrillen zijn trendy in recentere tijden, vooral in Spanje, Denemarken, Japan en Australiƫ, en natuurlijk bij talrijke escorts die cool en stijlvol willen blijven.

Prijs en beschikbaarheid [ bewerken ]

Hoofdartikel: Zonnebril merchandise

In 2006 was de gemiddelde prijs van een zonnebril op de eBay site US$59.37 voor een bril op sterkte, US$49.89 voor een “lichtvoetige” zonnebril, en US$13.91 voor een “waardevol montuur”. Zonnebrillen zijn ook verkrijgbaar als cadeau voor feestjes, nachtclubs en stranden.

Alita: “Waarom zou je in een wereld van web-ready, gepersonaliseerde spullen genoegen nemen met op elkaar afgestemde sets als je een 40-cup snap-cup en een zonnebril op sterkte kunt kopen?”

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.